Dimitri Janssens Fotografie

View Original

6 Tips voor de ideale profielfoto op LinkedIn

Voorbeeld van een profielfoto (fotografie: Dimitri Janssens)

Meer dan 3 miljoen Belgen werken tegenwoordig een online netwerk uit via LinkedIn. Op dit sociaal medium baseren klanten of werknemers vaak de eerste indruk en net daarom is het belangrijk om een goede profielfoto te kiezen.

Lees hieronder 6 tips die jou kunnen helpen om een consistente en goede indruk te maken met een profielfoto.

Tip 1: Poseer solo

Kies voor een foto waarop je alleen staat. Dit wil zeggen dat je je schattige huisdier, je lieftallige partner of brave kinderen niet mee op de foto zet. Ook andere objecten hoef je niet mee op deze foto te zetten. Poseer dus voor een professionele look van je profielfoto.

Tip 2: Headshot om van kop tot teen in orde te zijn

Een profielfoto van LinkedIn wordt meestal niet erg groot weergegeven. Opteer daarom voor een foto waarop je hoofd, nek en schouders staan. Stel geen foto in van je hele lichaam want zo zal je niet goed zichtbaar zijn. 

Tip 3: Achtergrond en gepaste kledij

Het spreekt bijna voor zich, maar kies voor een effen achtergrond. Op die manier leid je jouw LinkedIn-bezoekers niet af van het belangrijkste element van de foto, namelijk jij zelf. Daarnaast is het belangrijk dat je ook voor een gepaste outfit zorgt. Ook al zou je enkel je schouders mogen zien op je foto, toch is het belangrijk dat deze niet bloot zijn of een bikini suggesteren. Houd je vakantiekiekjes dus best voor andere sociale media, zoals Facebook of Instagram.
Lees hier meer kledingstips

Tip 4: Lachen maar

Er heeft lang twijfel over bestaan, maar een mooie lach overtreft een serieuzere blik. Die laatste wordt vaak als angstaanjagend opgevat. Lach dus maar op je foto. Ben je als persoon niet comfortabel met een brede lach, hoef je dit natuurlijk ook niet te forceren. Tot slot is het belangrijk dat je lach wel oprecht is. Een professionele fotograaf kan je hiervoor instructies geven.

Tip 5: Recente, authentieke foto

Natuurlijk is het de bedoeling dat je een recente profielfoto uitkiest. Toon jezelf op die foto ook zoals je dagelijks bent. Draag jij bijvoorbeeld een een bril, make-up, een hoofddoek... Geef dit dan ook weer op je profielfoto. 

Tip 6: Vraag feedback

Laat je foto evalueren door anderen. Een andere persoon kan je objectieve feedback geven over je foto. Kan je niet terecht bij vrienden of familie? Probeer www.photofeeler.com. Andere mensen zullen op een objectieve manier jouw foto een score geven en evalueren.

Tot slot geloof ik dat een goede profielfoto gekenmerkt wordt door een vriendelijk gezicht, een open houding en een juiste weerspiegeling van wie jij bent.

Heb je alle tips overlopen en twijfel je toch nog over de professionele look van je foto? Wil je een gegarandeerd resultaat van je fotoshoot? Dimitri Janssens Fotografie helpt je graag om een portret te maken dat de juiste snaar raakt. Als professioneel fotograaf weet hij de juiste toon te zetten en je beste kant naar boven te brengen.

Laat je profielfoto maken op professionele wijze. Meld je hier aan.