banner.jpg
profielfoto_Dimitri-2791_lr-3.jpg

Over Dimitri Janssens

Dimitri Janssens raakte als kind gefascineerd door fotografie toen hij zijn vaders spiegelreflex camera ontdekte in een schuif. Hij zette die fascinatie verder en studeerde in 2000 af aan de Academie van Antwerpen. Sindsdien is hij actief als fotograaf op zelfstandige basis.

Bedrijfsfotografie in de Kempen

Tussen 2002 en 2007 vertoefde Dimitri in Zuid-Spanje waar hij fotografeerde in opdracht van hotels, zoals Riu en Playa Senator. Na zijn terugkeer naar België nam hij in 2008 de gerenommeerde fotostudio over van Rob Koop in Turnhout. Hierbij volgde hij zijn vrouw definitief naar de Kempen, wat hem bovendien voor het eerst in contact bracht met klanten uit de regio.

Enkele jaren later werd fotostudio Rob Koop omgedoopt tot ‘Studio Janssens’ waar hij zich samen met enkele medewerkers volledig toespitste op bedrijven in de ruime Kempense regio met kwalitatieve product-, architectuur- en industriefotografie. Productfoto’s werden niet langer gemaakt in de fotostudio te Turnhout, maar thuis te Kasterlee of op verplaatsing.

Dimitri Janssens Fotografie

In september 2017 besloot Dimitri voor goed solo verder te gaan en zijn naam als brand in de markt te zetten. ‘Studio Janssens’ werd ‘Dimitri Janssens Fotografie’. De nadruk ligt zo voortaan op persoonlijke betrokkenheid, creatieve ideeën en professionele uitvoering.

Ook vandaag opereert Dimitri nog steeds voor hetzelfde klantensegment met een toenemende focus op interieur- en architectuurfotografie. Dankzij zijn grote kennis en interesse inzake belichting, compositie, lenzengebruik en scherpte weet Dimitri precies wat er nodig is om een product, interieur of bedrijf juist in beeld te brengen. Met plezier deelt hij dan ook zijn professionele kennis en ervaring met anderen. Hij denkt mee na en gaat samen met de klant op zoek naar de perfecte oplossingen.

Dimitri houdt van creativiteit en originaliteit. Hij werkt graag met extra licht en natuurlijke elementen zoals droogijs en bewegend water om een compositie nog meer leven in te blazen. En het ‘blauwe uur’ net na zonsondergang, blijft bovendien zijn favoriete moment om beelden vast te leggen.


Prachtige foto’s van onze opgeleverde werken aangeleverd binnen korte termijn !
— Kim Spruyt | Dillen Bouwteam
Interieurfotografie is een vak apart ! Dus heb je een vakman nodig die de perfecte foto’s kan maken. Zo iemand is Dimitri Janssens. Gedreven om de perfecte foto te maken. Ingesteld om een kwalitatief resultaat op te leveren. De foto met niet alleen de juiste belichting maar ook met de juiste sfeer en uitstraling.
— Dimitri Baeten | PROJECT-office


Links

Dimitri Janssens Fotografie is ook te vinden op www.fotograaf-info.be.